İSG 2021 ne zaman açıklanacak?

Adaylar, sınav sonuçlarına 27 Aralık 2021 tarihinde saat 11.00'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İSG konusunda yapılan eğitimlerde taraflar kimdir ve görevleri nelerdir?

İş sağlığı ve güvenliği konusunun tarafları işçi, işveren ve devlet olarak görülmektedir. Bu üç tarafında iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlenme çalışmalarına katılması, risklerin en aza indirilmesi, iş kazalarının yaşanmaması ve meslek hastalıkların önlenmesi için tedbirler alması gerekmektedir.

Sağlığa zararlı gazlı bir ortamda hangi maske kullanılmalıdır?

Kimyasal gaz maskesi bulunan ortamda insan sağlığına zararlı, çalışma başarımını düşüren kimyasal gazlara karşı kullanılan bir kişisel koruyucu donanımdır. Kimyasal koruyucu maske, risklerin doğru analiz edilmesinin neticesinde belirlenen uygun gaz filtreleri ile kullanılır.

Iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanı nasıl olunur?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü'nün yetkilendirdiği Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen eğitim programına katılmalısınız. Genel Müdürlükçe yapılacak olan sınavlarda başarılı olanlara İş Güvenliği Uzmanı belgesi verilmektedir.

Iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'nin açıkladığı sınav takvimine göre İSG sınav sonuçları 6 Ocak 2022'de duyurulacak. Sınava katılım gösteren adaylar, T.C kimlik numarası ve aday şifreleriyle sonuçları ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

Iş sağlığı ve güvenliği sınavında kaç soru var?

İş Güvenliği Uzmanlık ve İşyeri Hekimlik sertifikası almaya hak kazanabilmek için sınavdan 70 puan almak gerekmektedir. Sınav 50 sorudan oluşmaktadır. Sınavlarda yanlış cevaplar doğru cevapları götürmemektedir.

İş yerinde iş sağlığı ve güvenliğinden kimler sorumludur?

İş sağlığı ve güvenliğinde temel sorumluluk işverene verilmektedir. Tabi ki kazaları ve meslek hastalıklarının meydana gelmesinde insan odaklı birçok hatanın payı yüksektir; ancak, işyerinde doğru ve işlevsel bir iş sağlığı güvenliği organizasyonu kurmak işveren sorumluluğundadır.